фото: , УикипедияСепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи

...
фото: , УикипедияСепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи
Коментари Харесай

Нагорни Карабах: 16 убити военни и над 100 ранени при сблъсъци с Азербайджан

фото: , Уикипедия

Сепаратисткият район Нагорни Карабах заяви през днешния ден, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански елементи, съобщи Ройтерс.

Днес избухнаха сражения сред сили на Армения и Азербайджан, оспорващи си Нагорни Карабах, който е на територията на Азербайджан, само че се ръководи от етнически арменци. Това съживи опасенията от неустойчивост в Южен Кавказ, който е кулоар за тръбопроводи, транспортиращи нефт и газ за международните пазари, означават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Петима членове на едно азербайджанско семейство са били убити през днешния ден при артилерийски обстрел, заяви основният прокурор на Азербайджан, съобщи Франс прес.

Международният червен кръст прикани страните в спора да пазят живота на цивилните и инфраструктурните обекти, както повелява интернационалното законодателство, заяви ДПА.

Служители на Червения кръст работят в региона от 1992 година, с цел да оказват помощ на хората, които живеят край демаркационната линия сред Армения и Азербайджан, и да посредничат сред страните, забъркани в спора, напомня ДПА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР